Kot že štirikrat do zdaj, smo se tudi letos odpravili na pohod k "Micki". Skupina ni bila tako številna kot prejšnja leta, je pa vzpodbudno to, da se vsako leto priključi vse več mladih.
Ob 10:00 uri smo krenili na pot izpred gasilskega doma Sobenja vas. Vreme je bilo kot v pravljici, skratka čudovito. Pohod je potekal sproščeno, v umirjenem tempu, seveda z občasnimi postanki za krajši predah in seveda za "prisrčnice". Po dobri uri in pol hoje smo prispeli do bivaka, si preoblekli preznojena oblačila, nato pa pričeli s pripravo zaslužene malice. Malica je bila seveda kot se za pohodnike spodobi, iz nahrbtnika. Pekli smo "jeger" na palici ob žerjavici, pa kruh in slanino. Da ne bi bila malica samo mesnata, so poskrbele naše pohodnice s sladkimi dobrotami, katere so pripravile doma in nam jih postregle. Proti drugi uri popoldan smo se počasi odpravili proti domu. Seveda je tudi letos, tako kot prejšnja leta, bila zaključna postaja na "Malem Dunaju".
Vsem, ki so se udeležili pohoda se lepo zahvaljujem in vse skupaj vabim na šesti pohod na Veliki Cirnik prihodnje leto 2020.
Seveda ste vabljeni tud vsi ostali, ki bi se želeli pridružiti pohodu na Veliki cirnik v letu 2020.