Prvi cerinski očkov vikend

Od 13. do 15. septembra 2019 je v Cerini potekal 1. očkov vikend. Pobudo za organizacijo vikenda, ki je bil v celoti posvečen druženju med očeti in njihovimi otroki ter poglabljanju vezi med njimi, je dal Marko Tomše – Lajgerski. Z željo, da namenijo 3 dni svojega prostega časa druženju s svojimi sinovi in hčerami, se je zbralo 9 cerinskih očkov. Uspešno so pripravili zabaven, aktiven in poučen vikend za 15 njihovih otrok, starih od 2 do 12 let.
Najprej je bilo v načrtu taborjenje ob Krki, a je očkom vreme malo ponagajalo, zato so se odločili, da vikend izvedejo na dobrem starem domačem teritoriju – v cerinskem gasilskem domu. Druženje so začeli v petek zvečer, ko so očki svoje otroke peljali na panoramsko vožnjo s štirikolesniki. Večer se je nadaljeval z v duhu druženja in iger. Družine so stopile skupaj in se med seboj pomerile v pikadu.  Svoj talent za igro so pokazali očki in otroci kot posamezniki. Po uspešnem začetku so prenočili v gasilskem domu, zabava pa se je nadaljevala naslednji dan.
V soboto so očki in njihovi otroci uživali v naravi in njenih okoliških danostih. Najprej so se odpravili na ribolov v bližino Čateških toplic, potem pa so veslali po Krki. Najpogumnejši med njimi so kljub jesenskim temperaturam vode skočili z mostu na Borštu. Sončno in toplo popoldne so namenili športnim aktivnostim – igrali so nogomet in odbojko. Drugi dan očkovega vikenda so sklenili s piknikom in večernim druženjem.
Očkov vikend so zaključili družinsko: na zaključno nedeljsko kosilo so očki povabili tudi svoje boljše polovice – mamice.
Prvi cerinski očkov vikend, ki bo gotovo dobil tudi nadaljevanje, so tako uspešno izpeljali do konca. Očki so z otroki v teh treh dneh skupaj preživeli res veliko kakovostnega časa, ki jim ga sicer primanjkuje zaradi hitrega življenjskega ritma, v katerega so vpeti med delavnikom. Skozi zabavo in sproščeno druženje so se poglobile tako vezi med očki in otroki kot tudi medsebojna prijateljstva.
Lara Oštrbenk