V petek, 13. septembra, je v Mestni hiši Brežice župan občine Brežice Ivan Molan čestital uspešnima mladima športnikoma iz Kajak kanu kluba Čatež – Vidu Oštrbenku in Maju Oštrbenku – za izjemno uspešno tekmovalno sezono 2019.


 

Ob vidnejših uspehih na državni in mednarodni ravni, ki jih s svojim delom dosežejo posamezniki in društva ter ostale organizacije v občini, Občina Brežice v znak priznanja pripravi sprejem, kjer se župan sreča z dobitniki, jim čestita in se s simboličnim darilom zahvali za prispevek pri promociji občine. 

Župan Ivan Molan je čestital športnikom in se z njima pogovarjal o pripravah in načrtih za naprej. Dejal je, da njuni izjemni uspehi že nekaj časa presegajo tako meje občine kot regija, Vid in Maj Oštrbenk pa predstavljata tudi zgled vsem mlajšim članom Kajak kanu kluba Čatež. Njun trener Mitja Oštrbenk pravi, da v klubu že rastejo mladi upi, ki bodo dosegali nove uspehe in uspešno sledili svojima vzornikoma.

Med številnimi naslovi, ki sta jih športnika osvojila v tej tekmovalni sezoni, sta sama izpostavila nekaj njunih največjih uspehov. Maj Oštrbenk pravi, da je najbolj ponosen na 2. mesto na svetovnem prvenstvu v ekipnih vožnjah (C2 mladinci – sprint  - Svetovno prvenstvo Banja Luka 2019), tri bronaste medalje  ter zmaga na evropskem pokalu (C1 mladinci - Evropski ECA pokal – Valstagna, IT 2019). Vid Oštrbenk se je najbolj razveselil naziva svetovnega prvaka  v sprintu na divjih vodah (K1 mladinci, Svetovno prvenstvo Banja Luka 2019) in 3. mesta na svetovnem prvenstvu v slalomu (K1 mladinci, Svetovno prvenstvo Krakow, PL 2019). Kljub temu, da se s športom ukvarja že 12 let, se treningov ni naveličal. Treningi so zahtevni, vendar če počneš nekaj, kar ti je všeč, te volja ne mine, pravi. Maj Oštrbenk in Vid Oštrbenk sta dejala, da imeti očeta za trenerje ni vedno lahko, vendar se dobro razumejo, o uspešnem delu pa pričajo tudi doseženi rezultati.

Na fotografiji od leve proti desni: župan Ivan Molan, Vid Oštrbenk, Maj Oštrbenk in njun trener Mitja Oštrbenk