VESELI DECEMBER NA ČATEŽU OB SAVI
S pripravami na praznični mesec december smo člani Turističnega društva Čatež ob Savi   začeli že v novembru, ko smo za otroke pripravili ustvarjalne delavnice. Skupaj smo ustvarjali družine lesenih snežakov, ki v teh dneh že ponosno krasijo Čatež. V tem tednu se bodo po vasi prižgale še praznične luči. Letos imamo tudi novost na vhodu v vas in sicer ekološko smrekico z dobrimi željami. Kljub skromnim sredstvom nam je uspelo obnoviti nekaj starih okraskov, tako da upamo, da smo uspeli pričarati praznično decembrsko vzdušje, tako mnogim turistom, obiskovalcem in seveda nam krajanom samim. Ravno tako so v polnem teku dela pri pripravi prostora, kjer domujejo naše božične jaslice.
Ob praznikih je vedno prisotna tudi pesem, zato KUD Anton Kreč Čatež ob Savi prireja 21. 12. 2019 Božični koncert v Domu krajanov.
Na predvečer božiča, 24. 12. 2019, se bodo odprla vrata hlevčka lesenih jaslic v Tomšetovem skednju. Ob 23. uri bo pri hlevčku božični program. Lesene jaslice bodo na ogled vsak dan od 8. do 22. ure do 5. 1. 2020. V januarju pa bo v sosednjem prostoru v skednju otvoritev razstave starih fotografij, kjer bo postavljen tudi »photopoint«.
V zadnjih dnevih iztekajočega leta bo otroke s svojim obiskom razveselil še dedek Mraz.
Na Čatežu torej zaključujemo leto z druženjem in pesmijo, obdarovanjem ter tiho priprošnjo, da bo naslednje leto prav tako uspešno, zdravo in veselo!